Стоян Пасев. Водени са вече разговори с негово високопреосвещенство Варненският и

...
Стоян Пасев. Водени са вече разговори с негово високопреосвещенство Варненският и
Коментари Харесай

Създават организация за достъп до храмовете на Варна за Цветница и Великден

 Стоян Пасев. 

" Водени са към този момент диалози с негово високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан да бъде основана организация за отбягване на скупчването на доста хора, да има нужното разстояние от два метра сред вярващите. Обмисля се разновидността службите да бъдат навън пред самите храмове, а не вътре, с цел да не се позволява скупчването на хора. Освен това за Цветница ще бъдат предлагани цветя и върбови клончета на повече места, с цел да не се извиват дълги опашки от чакащи. Задължителна ще бъде и дезинфекцията на храмовете и пространствата към тях ", разяснява регионалният шеф на Варна.

Както Varna24.bg заяви, двадесет и два православни храма във Варна ще бъдат дезинфекцирани преди празниците Цветница и Великден. По информация от пресцентъра на Община Варна, екипи на общинското дружество " Дезинфекция, дезинсекция и дератизация “ ще обработят вътрешните и външни пространства към църквите.

Стоян Пасев добави, че ще бъде затегнат и контролът върху потреблението на персоналните защитни средства и дезинфекцията в комерсиалните обе

Областният шеф прикани хората да не отсрочват извършването на покупки за празничната софра за последния миг, а да си набират нужните артикули, когато е към момента умерено в питателните магазини, тъй че да бъде избегнато съприкосновението на повече жители на едно място.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР